BartKnubben.nl

"Innovatie begint met samenwerking, openheid en hergebruik."

Kort persoonlijk profiel

Bart Knubben heeft zich de afgelopen jaren met name gespecialiseerd in projectmanagement, in elektronische dienstverlening en in software-ontwikkeling en -beheer. Daarnaast heeft hij een speciale interesse in alles wat "open" is: open standaarden, open source software, open content en open overheidsdata. Openheid ziet hij niet als doel, maar eerder als een krachtig middel dat kan bijdragen aan keuzevrijheid, interoperabiliteit, duurzaamheid en transparantie.

Bart werkt als senior adviseur voor Bureau Forum Standaardisatie dat is ondergebracht bij Logius. Hij is mede-oprichter van en deelnemer aan het project OpenTaal. Tot 1 november 2012 was Bart senior adviseur bij adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Eerder werkte Bart als projectleider voor de programma's OSOSS (voorloper van NOiV) en Persoonlijke Internetpagina (PIP, oftewel MijnOverheid.nl) bij stichting ICTU. Daarvoor was hij medewerker bij de Dienst Toezicht Energie (DTe; nu Energiekamer) die was ondergebracht bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

In zijn functies heeft hij ervaring opgedaan met verschillende methoden en technieken, zoals Prince2, TMap, RUP, BiSL en ITIL. Bart studeerde bedrijfseconomie (afstudeerrichting informatiemanagement) aan de UvA en rechten (afstudeeronderwerp auteursrecht) aan de UU.

Zijn credo is dat innovatie begint met samenwerking, openheid en hergebruik.

Contactgegevens

mr. drs. Bart S.J. Knubben
bartstaart van een aapknubben.org | Profiel op LinkedIn

Colofon

Valid XHTML 1.0 Strict Valide CSS!

Creative Commons License
Op de gepubliceerde werken is een Creative Commons licentie (Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk delen 3.0) van toepassing, tenzij anders is vermeld.

Oudere versie van deze pagina zijn beschikbaar via het archief en via Wayback Machine: home.hccnet.nl/b.knubben/ en Wayback Machine: www.bartknubben.nl van Internet Archive.

Welkom! Op deze pagina publiceer ik mijn twee scripties, een aantal artikelen en interviews. Daarnaast heb ik een kort persoonlijk profiel opgenomen. Reacties zijn altijd welkom.

Artikelen, presentaties en interviews